Wat zijn fibromen/steelwratjes?

Fibromen, ook wel steelwratjes genoemd, zijn goedaardige bindweefselwratjes. Ze kunnen voorkomen op oogleden,in de hals, op armen en onder de oksels. Iedereen van 30 jaar en ouder heeft er wel ergens een of meerdere fibromen op de huid. Hoewel iedereen fibromen kan ontwikkelen, hebben mensen met diabetes of mensen met overgewicht meer kans op het ontwikkelen van fibromen.

Gaan fibromen/steelwratjes vanzelf weg?

Nee, fibromen gaan niet vanzelf weg. Bij sommige mensen kunnen in de loop der jaren meerdere fibromen ontstaan. Er bestaan geen medische redenen om fibromen te verwijderen. Indien ze cosmetische bezwaren geven kunnen deze goed en veilig worden verwijderd door de schoonheidsspecialiste.

Wat zijn de voordelen van het verwijderen van fibromen/steelwratjes?

  • Egalere huid zonder huidoneffenheden
  • Minder pijnlijk dan laser of dermabrasie
  • Snel herstel van de behandelde huid
  • Korte behandeling
  • Snel resultaat

Hoe zien fibromen/steelwratjes eruit?

Gesteelde fibromen lijken een soort huidflapjes die met en smal steeltje aan de huid vastzitten. Ze zijn huidkleurig en kunnen slechts 1-2 mm groot zijn, maar exemplaren tot wel 2-3 cm komen voor! De kleine exemplaren komen soms in grote aantallen voor, met name in de oksels, de liezen, de hals en bij vrouwen ook onder de borsten.

Hoe kunnen fibromen/steelwratjes worden verwijderd?

In onze schoonheidssalon worden de fibromen/steelwratjes op een eenvoudige wijze verwijderd met behulp van de Zapper. Deze vorm van van fibromen verwijdren heet electro coagulatie. Bij coagulatie worden de fibromen/huidoneffenheden weggesneden of dichtgebrand. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de Zapper. Deze is voorzien van een puntige elektrode, die net boven of tegen de wrat wordt gehouden. D.m.v. laagstroom zal de fibroom/wrat verschrompelen of, bij grotere fibromen/wratten zal deze hiermee als het ware van de huid worden weggebrand. Dit is 100% veilig en nagenoeg pijnloos.

Krijg ik een litteken van het verwijderen van fibromen/steelwratten?

Nee, u krijgt geen littekens van het verwijderen van fibromen. Wel kan er een klein korstje ontstaan dat na enkele dagen er vanzelf afvalt. Het is een kleine en (nagenoeg) niet pijnlijke behandeling.

Omdat de specialisten van Schoonheids-en Pedicuresalon De Lelie niet zijn opgeleid om diagnoses (goedaardig of kwaadaardig) te stellen, raden wij u aan om bij twijfel voor de behandeling contact op te nemen met uw huisarts.

Voor prijzen van deze behandeling zie onze prijslijst.

image
image
image
image
image
image
 

De Lelie Eibergen

J.W. Hagemanstraat 43
7151 AD Eibergen

Tel: 0545 47 21 15

E-mail: info@delelie-eibergen.nl

Bekijk hier onze prijslijst.

Openingstijden

Maandag: Gesloten  
Dinsdag: 08:30 - 15:00        
Woensdag: 08:30 - 12:30 / 13:30 - 17:30
Donderdag: 08:30 - 12:30 / 13:30 - 17:00
Vrijdag: 08:30 - 12:30 / 13:30 - 17:30
Zaterdag: Alleen volgens afspraak.*
Zondag: Gesloten        

Behandelingen vinden plaats op afspraak.*
Dinsdag-en donderdagavond is de salon eventueel tot 21.00 uur geopend, echter alleen volgens afspraak.