Gehwol maakt sinds 1868 voetverzorgingsproducten. Voeten zijn erg belangrijk en verdienen de beste verzorging. GEHWOL FUSSKRAFT is de exclusieve voetverzorging serie voor de professionele pedicure. GEHWOL med voor hardnekkige voet-en nagelproblemen. De bijzonder effectieve serie is al lang bewezen in de praktijk. GEHWOL is de klassieke voetverzorgingserie.Het biedt alles voor een effectieve zorg. GEHWOL is een wereldwijd gekend merk van voetverzorging, geliefd om zijn directe probleemoplossende producten en innovatie.

Gehwol actieve werkstoffen:

  • Algenextracten: Stimuleren de doorbloeding en werken vitaliserend en verstrakkend. Hydrateren en versoepelen eelt.
  • Allantoine: Derivaat van paardenkastanje, bevordert de genezing
  • Farnesol: Natuurlijke deostof die bacteriën afremt en zo geurvorming voorkomt
  • Gember en paprika-extracten: Stimuleren de warmtezenuwen en zorgen voor warme voeten
  • Hamamelisextract: Verstevigt de bloedvaten, adstringeert
  • Azuleen en bisabolol: Werken ontstekingremmend en kiemdodend
  • Kamfer: Wordt goed door de huid opgenomen en stimuleert de doorbloeding en de stofwisseling
  • Manuka-olie: Werkt bacteriën en schimmels tegen en bevordert de voethygiëne
  • Menthol: Werkt verkoelend, deodoriserend Panthenol versnelt de celgroei en genezing
  • Urea: Is een lichaamseigen stof die hydrateert, eelt verzacht, antibacterieel en jeukverminderend werkt
  • Vitamine E Beschermt de huid tegen veroudering
  • Zinkoxide: Verzorgt de gevoelige huid en werkt antibacterieel en geurverminderend.

Het belang van voetverzorging

Geef jij je voeten de verzorging die ze verdienen? Voeten zijn heel belangrijk, maar ze worden bijna niet verzorgd. Aandacht en geld besteden aan hand –engezichtsverzorging vinden we heel normaal, maar voeten worden door velen overgeslagen ondanks dat ze elke dag toch behoorlijk belast worden. Dat is jammer, want met een goede voetverzorging voelen je voeten niet alleen lekkerder aan, ze zien er ook veel beter uit.

Voorkomen is beter

Een regelmatige verzorging van je voeten kunnen eventuele klachten voorkomen. Ook een goede hygiëne is daarbij van belang.

Bekende problemen aan de voeten zijn eelt, blaren, kloofjes en zweetvoeten. Een aantal veel voorkomende voetklachten behandelen we hier:

Kloofjes
De huid van je voeten bevat van nature weinig talgkliertjes. De huid droogt daarom snel uit. Door gebruik van een verzorgende crème houd je je voeten zacht en soepel en krijgen kloofjes minder kans.

Zijn de kloofjes al ontstaan? Gebruik dan een herstellende crème die ervoor zorgt dat de kloofjes minder pijnlijk worden en de kloofjes uiteindelijk doet verdwijnen.

Zweetvoeten
Hoe komt het dat de voeten hier zo vatbaar voor zijn? De meeste van de ongeveer twee miljoen zweetkliertjes concentreren zich op het voorhoofd, handpalmen en voetzolen. Zweet gaat onaangenaam ruiken doordat het een reactie aangaat met stoffen op de huid. Door het opsluiten van je voeten door sokken en schoenen krijgt dit proces meer de kans zich te ontwikkelen.

Zweetvoeten behandel je niet alleen om de geur te verbannen, door constant vochtige voeten beschadigt je huid en krijgen huid-en nagelschimmels alle kans zich te nestelen in deze warme en vochtige omgeving.

Tips tegen zweetvoeten:

  • Was elke dagje voeten met lauwwarm water en droog ze grondig af
  • Behandel je voeten dagelijks met voetpoeder en –deo
  • Behandel je voeten wekelijks met een lauwwarm voetbad
  • Draag elke dag schone katoenen of zweetafvoerende sokken
  • Wissel dagelijks van schoenen, elke gedragen schoen moet voldoende tijd krijgen om te luchten
  • Draag schoenen die zowel van binnen als van buiten van leer gemaakt zijn

Eelt
Eelt is een plaatselijke verdikking van de hoornlaag, de bovenste dode laag huidcellen van de opperhuid. Je kunt eelt herkennen aan de geelachtige kleur. Als je een dikke eeltlaag hebt, kan de kleur zelfs wat glazig zijn.

Eelt beschermt de huid tegen druk en wrijving. Op de bal van je voet en bij je tenen vind je bijvoorbeeld vaak ter bescherming een dun laagje eelt. Dit is dus volkomen normaal. Haal deze eeltlaag dan ook niet weg, anders kun je daar pijnlijke plekken krijgen.

Eelt kan bijvoorbeeld ontstaan door schoenen die net iets te ruim zijn. Het dragen van slippers en met name het wrijven van de hak langs de rand van je slipper vergroot ook de kans op eelt. Te kleine sokken kunnen ook tevens een oorzaak zijn.

Maak gebruik van een voetbad om de eeltlaag zacht te maken. Behandel de eeltlaag daarna met een eeltvijl of puimsteen. Verzorg de voeten vervolgens met een voedende voetcreme. Je kunt eelt voorkomen door je voeten elke avond met een voedende voetcreme in te smeren. Dit houdt de huid zacht en voorkomt kloven.

Koude voeten
Veel mensen hebben regelmatig last van koude voeten, ook in de zomer.Over het algemeen ligt de oorzaak bij een slechte doorbloeding van de voeten, maar ook het dragen van verkeerd schoeisel of sokken kan ertoe aanleiding geven. Beweging en massage stimuleert de bloedsomloop van de voeten.

Zwemmerseczeem
Bijna iedereen heeft er wel mee te maken; zwemmerseczeem. Al heb je jezelf voorgenomen om in openbare ruimten je voeten goed af te drogen, zwemmerseczeem ligt altijd op de loer. Je kunt het oplopen in vochtige, warme ruimtes, zoals douches in sportscholen en zwembaden.

Voetschimmel of zwemmerseczeem is een schimmelinfectie aan de voet, meestal tussen de tenen. De symptomen van zwemmerseczeem zijn roodheid,schilfertjes, jeuk, kloofjes en blaartjes met vocht. Bij zweetvoeten en het dragen van slecht ventilerende sokken en schoenen heb je meer kans op zwemmerseczeem.

Een aantal tips om zwemmerseczeem te voorkomen

  • Droog je voeten goed af na het douchen, vooral tussen je tenen
  • Draag goed ventilerende leren schoenen
  • Draag sokken van wol of katoen
  • Gebruik altijd slippers bij gebruik van gemeenschappelijke of openbare douche

Ingegroeide, harde teennagels
Een ingegroeide teennagel kan ontstaan door het te kort en niet recht afknippen van een nagel of door niet goed Passend schoeisel. De nagel, meestal van de grote teen, kan ingroeien in de huid. De huid raakt daardoor geïrriteerd en er kan een ontsteking ontstaan.

Je nagels regelmatig recht afknippen verkleint de kans op ingroeiende nagels. Doe dit nadat je net in bad of onder de douche bent geweest. Je nagels hebben dan een hoger vochtgehalte waardoor ze minder kwetsbaar zijn. Knip ze niet te kort en bijt of scheur ze niet af. Ze kunnen dan namelijk inscheuren en gemakkelijk ingroeien. Daarnaast kun je een product gebruiken dat ervoor zorgt dat harde nagelranden en de aangrenzende nagelriem worden verzacht.

Blaren
Blaren kunnen je plannen aardig in de war sturen. Wandelen, lekker shoppen in de stad, maar ook werken in de tuin, is allemaal niet zo prettig als je last hebt van een blaar. Een blaar is een holte in of onder de opperhuid die gevuld is met vocht. Een bekende oorzaak is druk of wrijving van te nauwe schoenen.

Maak een met vocht gevulde blaar alleen open als deze hinderlijk is. Heb je geen last van de blaar, prik deze dan niet door. Na enkele dagen droogt de blaar dan meestal vanzelf in en geeft geen problemen meer.

Het is belangrijk dat bij het doorprikken de kans op infectie zo klein mogelijk wordt gehouden. Was daarom je handen, zorg ervoor dat de blaar ontsmet is(zowel voor als na het doorprikken) en gebruik een steriele naald. Speciale voetcrèmes kunnen ervoor zorgen dat het genezingsproces van wonden en blaren worden bevorderd.

Haal bij een kapotte blaar, vanwege het infectiegevaar, niet meteen het hele vel weg. Laat het “blaardak” op zijn plaats om als bescherming voor de onderliggende onderlaag te dienen. Een kapotte blaar geneest in principe als een normale wond.

Tips om blaren te voorkomen:

  • Draag goed passende schoenen
  • Trek naadloze sokken aan
  • Neem schone, droge sokken mee en verwissel je sokken als ze erg vochtig zijn en gaan schuren
  • Poeder s ochtends je voeten en hielen in met voetpoeder
  • Gebruik een speciale voetcreme die ervoor zorgt dat er een filmlaagje op de huid wordt gevormd dat bescherming biedt
  • Tape kwetsbare delen in of maak gebruik van speciale blarenpleisters.

Verwennen en verzorgen
Om deze voetklachten te voorkomen is het dus belangrijk dat je je voeten goed verwent en verzorgt.

Laat je voeten tot rust komen en neem een voetbad. Vermoeide, pijnlijke en overbelaste voeten kunnen heerlijk tot rust komen! Tien minuten is lang genoeg.

Zet je voeten vervolgens op een handdoek en droog ze goed af, ook tussen de tenen. Heb je last van een gescheurde huid tussen de tenen? Gebruik dan een handdoek die niet te dik en te ruw is. Je kunt dan makkelijker tussen je tenen komen om het daar te drogen.

Smeer je voeten vervolgens in met een speciale voetspray-of crème. Vergeet ook je teennagels niet te verzorgen. Het is beter om hiervoor een vijl te gebruiken dan een nagelknipper, omdat de kans op een gespleten nagel dan kleiner is. Vijl de nagels in ieder geval recht af, zodat ze geen kans hebben om in te groeien. Voor soepele nagels en nagelriemen kan een nagelweker je helpen.

Kies je voor gekleurde nagels, breng dan eerst kleurloze lak aan alvorens de tweede gekleurde laag aan te brengen. Dit voorkomt dat je nagels geel worden van de kleurstoffen die in de gekleurde lak zitten. Wanneer de lak goed droog, verwen je je voeten als laatste met een heerlijke massage. Je voeten zijn weer helemaal bijgewerkt en klaar voor de buitenlucht.

Wanneer je dit ritueel regelmatig herhaalt, kun jij op ieder moment van het jaar met de voeten bloot.

Tips voor frisse en gezonde voeten

  • Draag iedere dag schone, vochtopnemende sokken
  • Wissel regelmatig van schoenen en laat ze tussentijds goed luchten
  • Draag schoenen van ventilerend materiaal
  • In een openbare ruimte kun je beter op slippers lopen dan op blote voeten
  • Was de huid niet te vaak met zeep
  • Droog je voeten goed af na het baden of douchen, ook tussen je tenen
  • Knip je nagels recht af
  • Laat je voeten eens verwennen bij de pedicure
  • Koop 's middags schoenen, dan zijn je voeten iets dikker dan 's ochtend
  • Koude voeten kun je voorkomen door regelmatig een voetbad te nemen
  • Een voetenbad mag nooit te heet zijn, lauwwarm water is beter voor de huid
  • Neem niet langer dan 10 minuten een voetenbad, anders gaat de huid verweken
  • Gebruik onder gekleurde nagellak, zo voorkom je dat de nagels verkleuren
  • Harde nagels kun je gemakkelijker (met regelmaat) vijlen dan knippen

 

image
image
image
image
image
image
 

De Lelie Eibergen

J.W. Hagemanstraat 43
7151 AD Eibergen

Tel: 0545 47 21 15

E-mail: info@delelie-eibergen.nl

Bekijk hier onze prijslijst.

Openingstijden

Maandag: Gesloten  
Dinsdag: 08:30 - 15:00        
Woensdag: 08:30 - 12:30 / 13:30 - 17:30
Donderdag: 08:30 - 12:30 / 13:30 - 17:00
Vrijdag: 08:30 - 12:30 / 13:30 - 17:30
Zaterdag: Alleen volgens afspraak.*
Zondag: Gesloten        

Behandelingen vinden plaats op afspraak.*
Dinsdag-en donderdagavond is de salon eventueel tot 21.00 uur geopend, echter alleen volgens afspraak.